Rabbajazz flytter inn på Plassen!
Konsertserien Rabbajazz for barn og unge har de siste årene vært en del av Kikkans Hall på Rådhusplassen.
I år flytter Rabbajazz inn i Storyville på Plassen, og vi vil skape magiske opplevelser for barn i alle aldere. I tillegg vil vi tirsdag 18.juli by på gratis forestillinger som vil vandre rundt i byen. Vi begynner opplevelsen på taket på Plassen og vandrer videre til Fjordgata ved Brillehjørnet, og avslutter på Rådhusplassen.
Det blir i år hele syv forestillinger fra tirsdag til og med lørdag, hvor vi vil skape spennende og magiske musikkopplevelser for enhver smak.
Her er programmet:
An dran drin drekt
Kartellet byr på rare triks, felespill på stylter, sprø folkedans og artige regler
Tittelen og regla er en rytmisk lek, og vi vil dele med verden at den rare, artige leken er gull verdt. «An dran drin drekt. Kontra både fem og seks. Bom bam dutri dam. Silkemaga, buldrikaka. Ditt om. Pøk utav.»
Aktører Tone Ingvaldsen (dans), Eirik Fuglesteg Luksengard (dans), Jo Einar Sterten Jansen (stylter og fele).
Lyden av Munch
Hvordan ville det høres ut hvis maleriene fikk musikk?
Det er en mann som har klart å male et bilde som du nesten får vondt i ørene av å se på. Han het Edvard Munch. Han malte ikke bare det han så, han klarte også å male hvordan det føles når man er forelsket, sjalu, sint og redd.
Siden Munch klarte å male så du nesten kan høre ”Skrik”, hadde musikerne i bandet Sphinx trio lyst til å se om det var lyder og musikk i de andre bildene hans også. I denne konserten spiller de det de hører når de ser på Munchs bilder. Det er akkurat som om musikerne snakker om bildene, uten ord, med instrumentene sine. De gir lyd til fargene, figurene og stemningene i maleriene. Og noen ganger er det ikke lett å si om bildene blir levende eller om musikerne blir en del av maleriet.
Konserten passer best fra ca 5 år og oppover. Mindre barn kan også ha glede av konserten, men bør følges av voksne da det kan være litt skummelt i starten.
Anders Lønne Grønseth (Saxofon), Audun Ellingsen (Kontrabass) og Ulrik Ibsen Thorsrud (Slagverk)
Ytre Suløens Jass-ensemble
Sarah Camille: Papillon
Melodier, små historier, rytmer og minner flakser om hverandre
Som sommerfuglens vinger, tar musikken oss med fra det ene til det andre i et transparent og minimalistisk lydbilde som ikke kjenner sjanger.
Sidiki Camara spiller perkusjon og n´goni, Jørn Erik Ahlsen Alkanger spiller gitar. Sarah Camille forteller og synger, og underveis vil vi gjerne høre publikum sine stemmer!
Sarah Camille: sang, fortelling, Sidiki Camara: perkusjon, Jørn Erik Ahlsen Alkanger: gitar, Jon Anders Aagaard: lyd, Jan Erik Holto: projisering og lys.
Anbefalt aldersgrense fra 3/4 år
Riti Ritimo
Vi lever alle i hver vår verden av rytmer. Rytme er et grunnleggende element som vi har med oss i hverdagen og som del av personligheten vår helt fra vi er født
Vi har hjerterytme, døgnrytme, rytme i språk, rytmer som har reist fra fjern og nær. Sammen viser vi til hvordan rytmene våre noen ganger krasjer, men at med litt oppmerksomhet og omtanke kan de også fungere veldig godt sammen.
Riti Ritimo er en interaktiv forestilling for barn der man forteller, synger, og spiller blant annet perkusjon og det gambiske strengeinstrumentet kora. Forestillingen tar med publikum på en rytmisk oppdagelsesreise gjennom sang og dans, hvor de blir introdusert til ny musikk og folkesanger fra ulike deler av verden.
Riti Ritimo består av Mariama Ndure, Karoline Wallace og Lius Machado.
Anbefale aldersgrense 3/9 år
Landslinja for jazz
I løpet av de siste årene har Landslinje for jazz ved Molde Videregående Skole etablert en opplæring i jazz og gehørmetode i samarbeid med Jazzlinja NTNU i Trondheim
Elisabeth Lid Trøen og Ingrid Øygard Steinkopf
Resultatet er at det i skrivende stund går tolv sultne jazzstudenter på linja som både spiller standards, moderne jazz og egenkomponert musikk det virkelig swinger av. Høsten 2023 begynner det et nytt kull med nye elever. Landslinja i Molde har blitt et miljø å regne med.
I år som i fjor presenterer Landslinja for jazz musikken sin på Moldejazz. Denne gangen har vi hentet inn saksofonist/fløytist og komponist Elisabeth Lid Trøen og Ingrid Øygard Steinkopf som instruktør. To komponister og instrumentalister vi tror vil passe godt til å gi de unge musikerne både kick og utfordringer.
De skal gjennom tre dager arbeide tett sammen med elevene og de vil presentere resultatet av sitt samarbeid på Storyville lørdags kveld. Mesteparten av materialet som spilles vil være hentet fra de to instruktørenes katalog av låter og band, blant annet BounceAlarm og Trøen/Arnesen Kvartett. Sammen vil elevene forme flere ulike ensembler med forskjellige instrumentering som vil spille noen låter hver, så vel som flere fellesnummer preget av energi og spilleglede. Dette kan fort bli elektrisk!
Elisabeth Lid Trøen er en norsk jazzsaksofonist og komponist bosatt i Bergen. Hun ble uteksaminert ved jazzlinja NTNU i 2015 og har siden det arbeidet som musiker og komponist i en rekke ensembler. Lid Trøen har spilt med Bergen Bigband, Vestnorsk Jazzensemble, Shakai, Bounce Alarm, så vel som hennes eget hovedprosjekt Trøen/Arnesen Kvartett. Sistnevnte er et samarbeid med den godt kjente og bergensbosatte pianisten Dag Arnesen. I 2022 skrev og fremførte Lid Trøen et bestillingsverk for denne kvartetten som ble bestilt av Vossajazz, Jazzfest i Trondheim og Oslo Jazzfestival. Bandet har senere turnert med musikken på norske jazzklubber. Trøen/Arnesen ga ut plata Thread Lightly på Losen Records i 2021.
Ingrid Øygard Steinkopf er en norsk jazzpianist og komponist for tiden bosatt i Berlin. Steinkopf har tidligere arbeidet som freelance-musiker og arrangør i en årrekke med base i Trondheim, og har vært aktiv som pianist og komponist med prosjektene Briotrio og Bouncealarm, så vel som det egeninitierte storbandet Starlight Bigband. Som storbandarrangør og komponist ble hun i 2020 tildelt norsk jazzforums storbandpris.
Besetning: Anna Walsø Vaagen - Fløyte, Jakob Solevåg - Trombone, Klara Köster – bass, Magnus Seime Legernes – trombone, Kristin Bjørstad – piano, Amanda Sofie Nylund – Vokal, Aubrey Wilson Hannigan - Bass, Ingebrigt Torheim – Slagverk, Simon Simonsen Melaas sax, Jørund Solli Os – sax, Ruben Kristoffer Storbakk Skeide – Tuba, Une Myklebost Gran - kontrabass.
Elisabeth Lid Trøen – saksofon og komposisjon
Ingrid Øygard Steinkopf – piano og instruksjon